Behandlingar

På friskvårdsknuten arbetar vi med förebyggande och rehabiliterande behandlingar. Vi utgår efter individens behov och kombinerar massage och fascia behandlingar med bla. träningsprogram, PT och laserterapi.

Vi ser människan som en helhet och sätter ihop ett paket till dig som gör att vi når de mål du har, vare sig det handlar om att minska smärta och stelhet eller att bygga upp muskulatur och styrka. Du bokar en 60 minuters behandling och vi tittar på vad just du behöver för tekniker och verktyg under behandlingen/våra träffar, men även i din vardag.


Behandling 60 minuter - 750 kr 


En behandling/behandlingspaket kan innehålla:


Fasciabehandling

Fascian (bindväv) är strukturen som håller muskler, leder, organ mm på plats , samt att den håller kroppen upprätt. Fascian är seg och består till stor del av kollagen (fiberprotein).

För att skapa förutsättningar för optimal funktion i en kropp så krävs det rätt mobilitet, rörlighet och stabilitet. 

Fasciabehandlingen är specifikt inriktad på muskeln och bindvävnaden som finns runt omkring och i muskulaturen och syftar på att separera och frigöra.

Det vi gör när vi behandlar är att öka flödet i kroppen för att ge utrymme för att skapa elasticitet för att kunna röra oss bättre i allt vad kroppen utsätts för i vardagen.


Klassisk massage

Stelhet och smärta begränsar dig både i yrkeslivet och privat. Massage kan bland annat lösa upp spänningar i kroppen, öka cirkulationen, stärka immunförsvaret, öka kroppens egen läkningsprocess och ha en avslappnande effekt.

Vi använder även laser och koppning vid behov. 


PT/Träningsprogram

För bästa resultat så rekommenderar vi att du jobbar med rörelse själv för att få bättre elasticitet och rörlighet i kroppen. Där finns vi för att hjälpa till med program för detta. 

I samband med behandlingen ger vi övningar för att vår behandling ska få det resultat vi vill ha och vi tittar tillsammans på vilken träning du kan behöva för att stötta upp din kropp i processen. 

Vi ger dig verktyg för att du ska kunna träna på rätt sätt, efter rätt förutsättningar, minimera skaderisker och hitta träning som är rolig,


Vi arbetar även med företagsmassage ute på företag i Vaggeryds kommun.

 

Paket-priser


Kom igång paket 1


5 tillfällen - Vad ingår?

+ konsultation, fasciabehandling eller annan behandling vid behov,

+ Träningsprogram och personlig träning efter individens behov och mål

+ Gym och Gruppträning 


Pris 3900:-  medlem 3500:-


Kom igång paket 2


3 tillfällen- Vad ingår?

+ konsultation, fasciabehandling eller annan behandling vid behov,

+ Träningsprogram och personlig träning efter individens behov och mål

+ Gym och Gruppträning 


Pris 2395:- medlem 1995:-


Hör av er om ni är en mindre grupp som vill träna tillsammans, t ex med ett träningspass i veckan med övningar som passar er grupp.